Regels BiobakRatten!

Laatste edit: 24-05-2021

Door lid te worden van deze groep geef je je compleet over aan onderstaande regels, bij het lid worden van de groep word je ook gevraagd in te stemmen met deze regels. Verwijder aub geen berichten, meelezers kunnen leren van de informatie die wordt gegeven. Is er een probleem, neem dan contact op met een admin dmv privebericht of via de rapporteer-functie op Facebook (rapporteren aan admin).

De BiobakRatten! Facebook groep is verbonden aan de website www.BiobakRatten.nl,  BiobakRatten! is vooral gericht op het bioactief en natuurlijk houden van ratten.
BiobakRatten.nl onderdeel van TammeRatten.nl, neem een kijkje op onze website voor meer informatie over het houden van de tamme rat als huisdier!

1. Aanbieden van ratten is niet toegestaan

Deze groep gaat alleen over bioactief en natuurlijk houden van ratten. Voor alle andere rattige dingen verwijzen wij door naar de TammeRatten! facebook groep.

2. Vragen over zwangerschappen, nestjes en rittens?

Deze groep gaat alleen over bioactief en natuurlijk houden van ratten. Voor alle andere rattige dingen verwijzen wij door naar de TammeRatten! facebook groep.

Wilde rittens gevonden? Als je buiten een nestje vind, laat ze liggen!
Misschien is hun moeder gewoon in de buurt. Is er na uren nog geen moeder in beeld, dan kun je contact opnemen met een opvang. Rattenpootjes in Apeldoorn en Ratopia in België hebben ervaring met wilde ratten. Ga niet zelf aanklooien, daar hebben de rittens niks aan. Wildjes zijn niet te vergelijken met tamme ratjes.

3. Reclame (noemen van) webshops

Reclame (noemen van) webshops is alleen toegestaan als het om grote commerciële ketens gaat of om kleinschalige webshops welke zijn aangesloten bij BiobakRatten! Dit om onze leden te beschermen tegen oplichting en een overvloed aan reclame. Aangesloten webshops mogen 1x per 2 weken gericht reclame maken, onder hun eigen shop account. Hiermee bedoelen we dat een shop die aangesloten webshop is, onder eigen naam (fb pagina) reclame mag maken. Dit wil zeggen dat de facebook pagina van de desbetreffende shop dus ook lid wordt van onze groep en met dat account mag posten. Wil een persoonlijk account reclame posten door bijv een post te delen van een aangesloten webshop dan zal dit bericht geweigerd worden. In reacties mogen aangesloten webshops met naam of tag genoemd worden.

Aangesloten webshops zijn: Pet-Design, Beestenspullen, RodentDreams, KnagersNatuurlijk,  CozyPets, Ratjes van Katoen.

(Grote zaken die genoemd mogen worden zijn oa Zooplus, Pet’s Place, Jumper, etc. Onzeker of een webshop/winkel genoemd mag worden? PB dan even een admin!)

Wil je ook bij ons webshop team?
Kijk of je voldoet aan de eisen en meld je aan!

4. “Ik stuur pb!”

Deze zin duikt vaak op in topics waar rittens gezocht worden of iemand een niet-aangesloten webshops wilt noemen, als een manier om bovenstaande regels te omzeilen. Wat je met je pb’s doet moet je zelf weten, daar hebben wij weinig invloed op, maar overduidelijk PB-verkeer om regels te omzeilen is natuurlijk niet de bedoeling. Dus meld het gewoon niet dat je PB hebt gestuurd, anders krijg je een waarschuwing.

Overigens is het sowieso niet de bedoeling leden zomaar ongevraagd PBs te sturen, veel leden zijn hier niet van gediend.

5. Verkoop van tweedehands rattenspullen is toegestaan

Hier hoef je geen toestemming voor te vragen. Dit gaat dus om (gebruikte) rattenspullen die je niet meer nodig hebt en wilt verkopen. Voor spullen die niet tweedehands zijn of niet rattig, neem contact op met een admin.

6. Behandel elkaar met respect

Bewust kwetsen, onderuit halen of aanvallen is niet de bedoeling. Kritiek geven mag, maar met respect en vraag eerst naar de situatie voor je oordeelt. Als je vind dat comments te ver gaan, rapporteer deze comment dan via de Facebook rapporteer-functie zodat ons admin-team eventueel in kan grijpen. Het is niet de bedoeling dat leden topics op slot zetten. Vaak zijn het nuttige onderwerpen en het is fijn als anderen daar ook nog op kunnen reageren. Mocht je het topic echt op slot willen overleg dit dan met een admin.

7. Betreft BiobakRatten! en andere FB groepen

  • Promoot geen andere fora/groepen, met name rat-gerelateerde groepen (m.u.v. TammeRatten! en TammeRattenTerraPosse).
  • Zeik geen andere groepen af, hier hebben wij geen boodschap aan
  • Zeik ook BiobakRatten niet elders af, dat levert je een enkeltje de deur uit op
  • Deel geen inhoud van BiobakRatten! buiten deze groep, onze leden hebben recht op privacy. Doe je dit wel kan dat een ban opleveren.
  • Ook het bewust provoceren, reacties uitlokken, bewust noemen van niet toegestane rattery’s levert je een ban op. Hierover gaan wij niet in discussie.

8. Berichtinhoud die wij niet waarderen

  • Foto’s van Remy kooien en andere dergelijke kooien als permanent verblijf, dit zijn geen geschikte rattenkooien. Een rattenkooi moet minimaal 80 x 50 x 60 cm groot zijn.
  • Geen zielige advertenties van Marktplaats en dergelijke
  • Geen foto’s van dode ratten, grote wonden, of andere foto’s die als schokkend kunnen worden ervaren. Deze mogen wel als link geplaatst worden, maar zorg dat er geen preview van zichtbaar is.
  • Geen foto’s van ratten met andere huisdieren zoals honden, katten, konijnen etc. Een ongeluk zit in een klein hoekje en hoe goed het ook gaat, het kan altijd ineens fout gaan. Wij willen anderen niet aanmoedigen met schattige foto’s van dieren die eigenlijk natuurlijke vijanden zijn.

Dergelijke berichten laten wij niet door.

9. Het blokkeren van admins levert je een directe ban op

Lijkt me duidelijk dat je dan schijt hebt aan de regels en niet bij onze groep hoort.

Onze Biobak Ratten! mods: Taina Jinx, Elian Wolfert, Zaza Wouters, Djamila Dawson

Onze TammeRatten! mods: Taina Jinx, Leonie van der Hoek, Lous Keijzers, Karina Hannema, Patricia Bevers, Joyce Analbers, Elian Wolfert, Els Paauw, Zaza Wouters, Miriam Koppen

Onze TammeRattenTerraPosse mods: Taina Jinx, Elian Wolfert, Els Paauw, Zaza Wouters

Onze moderators/admins zijn tegenwoordig vaak te herkennen aan het “schildje” en wanneer we ingrijpen zullen we ons ook kenbaar maken met de tag [admin].