Een terrarium is heel geschikt als Biobak mits het voldoet aan een aantal eisen.
Hou er rekening mee dat dingen ophangen wat meer uitdaging geeft dan een traliekooi. Voor het vloer oppervlak houden wij 100 x 50 cm aan voor 2 ratjes. Qua hoogte is 70 cm echt wel minimaal, voor een biobak is het handiger om zelfs hoger te gaan omdat je een hoop hoogte verliest door de grondmassa. Ook is een spatrand van minimaal 40 cm zeker aan te raden.

ventilatiestrip bovenkant

De ventilatie strip bovenop het terrarium

Ventilatie
Ventilatie is heel erg belangrijk. Het belangrijkste is dat je lucht door kan stromen. Dit bereik je door een luchttoevoer aan de bovenkant  en een luchttoevoer aan de voorkant.
Het liefst heb je tralies over de hele bovenkant maar met een tweedehands terra is dit soms lastig. Kijk goed of de ventilatiestrip breed is en goed lucht door laat.
De luchttoevoer aan de voorkant is iets lastiger. Dit kan in de vorm van ventilatiestrips onder de deuren, een stuk tralies aan de zijkant, een stuk plexiglas met gaatjes of je laat de deuren aan beide kanten een stukje open.

terrarium ventilatie

Links hebben we een stuk tralie ingebouwd, rechts staat de deur op een kier

Dingen ophangen

Het handigste is om een soort rooster aan het dak van je terra te bevestigen. Je kunt gaten boren in je ventilatierooster zodat je daar tie-wraps doorheen kunt doen waarmee je de rekjes vast maakt. Zorg er wel voor dat je een soort tegengewicht gebruikt om je rooster te beveiligen. Doe je dit niet heb je kans dat je rekje met rooster en al de terra in dondert.

Wij hebben zelf roosters opgehangen met tentharingen als contragewicht.

Tentharingen bovenop met tie-wraps vastgemaakt aan het rooster in de terra

Het binnenrooster wat door het ventilatierooster heen vast zit met tie-wraps aan de tentharing

Deze roosters vormen de basis. We hebben zelf nog wat zijpanelen aan de bovenste roosters gehangen zodat we wat meer dingen kunnen vastzetten.

Verder werken we heel veel met touwen, kettingen en peerhaken. Je wordt er vanzelf steeds creatiever in.